Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

За пролетно почистване се стягат в Златоград

С апел към рибари и посетители на яз. „Златоград“ да пазят чисти прилежащите пространства на водното съоръжение се обърна местната администрация. Причината за призива към тях са зачестилите случаи на замърсяване с отпадъци. От община Златоград приканват всички да изхвърлят боклуците на определените за целта места.

Освен това във връзка с предстоящите Великденски празници, Седмицата на гората, Международния ден на земята и Майските празници от управата организират пролетно почистване в периода от 15 март до 15 април.

В рамките на тази кампания местната администрация призовава за почистване от отпадъци на общинската пътна мрежа, речното корито, дерета, междублокови пространства, нерегламентирани сметища.

„Призоваваме всички жители на Община Златоград, учреждения и институции, фирми и предприятия да организират почистване на прилежащите площи около домовете си, стопанисваните от тях обекти и сгради, както и да се включат в организираните общински мероприятия“, се казва в съобщението.

Дадени са и телефони за връзка, на които гражданите може да се информират за кампанията: 0895 272 282; 0884 600 191 и 0884 600 172.

Снимка: Пространството около яз. „Златоград“ е потънало в боклуци.

Facebook Comments