ИзбориРегиона

Зам.-кметът на Девин влиза в Парламента – с преференции измести втория в ДПС

Зам.-кметът на Девин инж. Николай Юруков – трети в листата на ДПС, влиза в Народното събрание. Оказа се, че той е получил достатъчно на брой преференции, с които да измести втория в нея – Анджей Джандев.

Справка в протоколите от изборните резултати сочи, че Юруков е получил личния вот на 940 от избирателите на Движението. Анджей Джандев има доста по-малко – 592 преференции.

Според Изборния кодекс преференциите са валидни, ако полученият за кандидата брой гласове е не по-малък от 7 на сто от гласовете, подадени за кандидатската листа.

ДПС има общо 11 702 гласа в своя полза. Седем процента от тях представляват 819 гласа, а Юруков е получил 940, с които се премества на втора позиция.

По последни данни партията на Ахмед Доган получава два депутатски мандата. Това означава, че Юруков ще оваканти зам.-кметското място и ще стане народен представител.

Николай Юруков е завършил Лесотехническия университет в София. Бил е заместник-директор на Държавно ловно стопанство „Извора“ и Горското стопанство в Триград. Той е заместник кмет на Девин – част от екипа на градоначалника Здравко Иванов. Семеен е, с три деца.

На практика Девин изпраща двама народни представители в бъдещия парламент – Николай Юруков от ДПС и Кристиян Карабельов от новата партия „Величие“. 

Още по темата:

Четвъртият смолянски мандат отиде при новата партия „Величие“

Окончателно: ДПС спечели изборите в Смолянско

error: Защитено Съдържание!