Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Животът на тежко пострадалия миньор е извън опасност

Животът на 34-годишния миньор Селви Кондакчиев е извън опасност. До днес той е бил в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение на УМБАЛ „Св. Георги“, но вече е приведен в Клиниката по неврохирургия. Пациентът е в съзнание, без опасност за живота. При него има фрактура на гръбначния стълб и луксация, тоест усукване на два прешлена в областта на врата – С6 и С7. Близките му са при него, надяваме се на бързо възстановяване, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение в Пловдив.

Селви Кондакчиев от маданското село Шаренска и 38-годишният му колега Захри Демиров от Чепинци пострадаха в петък, докато укрепват минна галерия в рудник „Крушев дол“ на „Горубсо“. Двамата били засипани от земна маса и камъни. Захри Демиров се разминал по-леко – с охлузни рани.

Двамата първо били закарани в областната болница на Смолян, след което Кондакчиев бил транспортиран в УМБАЛ „Св. Георги“.

По случая е образувано досъдебно производство.

Извършена била проверка от Инспекцията по труда и е издаден акт за спиране на пробивно-взривни работи на галерия „Устрем“ в р-к „Крушев дол“ до изграждането на крепеж в участъка с неустойчиви скали.

Това според директора на Инспекцията по труда Емилия Даракчиева е принудителна административна мярка, която се налага при опасност за живота на работещите. На дружеството са съставени и два акта за административно нарушение по трудовото законодателсттво.

Facebook Comments