Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Зловещ инцидент! Откъснат е кракът на известен бизнесмен в Смолян

При зловещата катастрофа вчера кракът на Асен Асенов е бил напълно откъснат. Докато се качва в колата пред склада си до новия обходен път в Смолян бизнесменът е бил ударен от червен „Фолксваген Поло“. Единият му крак за съжаление е ампутиран, а другият е силно натрошен.

Катастрофата е станала към 15.15 часа вчера на 6-ти февруари.

48-годишният Асен Асенов бил на тротоара и се приготвял да се качва джипа си, когато 20-годишно момиче с червен „Фолкваген Поло“ губи контрол и го блъска. От удара единият му крак буквално бил откъснат, а другият е силно натрошен.

Пострадалият е бил закаран в областната болница. Опериран е ампутираният му крак. В момента Асенов е настанен в Отделението за анестезиология и интензивно лечение в областната болница, но е с опасност за живота. Той е в тежък посттравматичен шок, със сериозна кръвозагуба. Оцелелият му крак е на екстензия,  предстои и него да оперират.

Колата на момичето е с пловдивска регистрация, но е от смолянското село Кутела. От силна уплаха то изпаднало в епилептичен припадък и също е прието в болницата в шок.

Причините за произшествието са в процес на изясняване. То е запазено от наряд по „Пътен контрол“ и посетено от дежурна оперативна група при ОДМВР-Смолян и РУ-Смолян. Образувано е досъдебно производство, съобщиха от полицията.

През 2011  г. синът на Асенов – Петър бе участник в пътно произшествие на околовръстния път в Смолян.

Тогава лeк aвтoмoбил “Mини Kyпъp”, coбcтвeнocт нa  Aceнoв , ce yдари в пapкиpaн тoвapeн aвтoмoбил “Cкания” на смолянска фирма. Пpи сблъсъка oт леката кола излeтeли нaмиpaщитe ce в нeгo пътници – синът му и 18-годишният Димитър Димитров, който по-късно почина, а синът на Асенов се лекуваше доста време от счупвания.

Facebook Comments