Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

52-ма от 111 издържаха изпита за военни в 101-ви алпийски полк

52-ма човека са издържали изпита за военни в новото формирование 101-ви Алпийски полк в Смолян и на тях полк. Димитър Кацаров е предложил длъжности за заемане, съобщават от Министерството на отбраната.

С изпити по физическа подготовка, тест за обща култура и събеседване с кандидатите на 6 и 7 февруари 2018 г. в района на военно формирование 28 330 – Смолян се проведе конкурс за прием на войници, съобщи пресцентърът на военното министерство.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов в Смолян

„Успешно преминалите прегледите за годност за военна служба и психологическа пригодност бяха допуснати до изпит. Те показаха добри резултати по физическа подготовка и високи резултати на теста за обща култура. На издържалите изпита 52-ма кандидати командирът на 101-ви алпийски полк полковник Димитър Кацаров предложи длъжности за заемане“, се сочи още в прессъобщението.

Когато преди месец министър Красимир Каракачанов изпрати военен контингент от Смолян в Афганистан бе попитан за недокомплекта в отбраната отговори, че в национален план недокомплектът е 5500 човека, а 101-ви Алпийски полк се нуждае от още 148 души. Тогава той посочи, че на обявения конкурс са се явили 111 кандидати. Той смята, че с два-три конкурса в рамките на тази година 101-ви полк ще се окомплектова. 30 милиона лева има отпуснати за проблемите с недокомплекта в отбраната, уточни той.

Facebook Comments