Зрелищен байк екшън по пистите на Пампорово-Мечи чал през уикенда

Седмото поредно издание на уникалната зимна вело надпревара – Winter Bike Duel, ще се проведе този уикенд в Пампорово-Мечи чал. По традиция събитието предизвиква някои от най-добрите родни състезатели в опорвана битка по снежните писти.

Тази година домакин на събитието за първи път ще бъде Чепеларе, а зрелищното снежно трасе ще бъде изградено в долната част на ски писта Мечи чал. През този сезон за първи път двете ски зони работят заедно, а добрите новини за всички любители на планинското колоездене са, че това ще се случи и през лятото. 

Трасето за състезанието ще бъде доста интересно като ще включва няколко големи скока, виражи и стръмни снежни участъци. Арената за състезанието е така позиционирана, че публиката ще може спокойно да наблюдава атрактивните сблъсъци между колоездачите, а организаторите от „Консепт Криейтив“ и „Велопарк Пампорово“ призовават всички гости на Пампорово – Мечи чал и жители на Чепеларе да заповядат на място и да бъдат част от това уникално събитие.

До момента за участие са записани близо 50 състезатели от цялата страна, както и няколко представителя на съседна Македония. Регистрацията все още е отворена и всеки, който иска, може да се включи. Участниците в надпреварата ще бъдат разделени в три основни категории – юноши 16-17, мъже 18+ и жени. 

Победителите в състезанието ще получат парични и предметни награди, предоставени от спонсорите на събитието – BMW България, Анимал и Пампорово АД. Специално за всички присъстващи на място ще бъде обособена зона с безплатни топли напитки, а за да бъдат заредени всички с енергия ще се грижи екипът на Monster Energy.­

По случай официалното обединение на Пампорово и Чепеларе през лятото, от Пампорово АД ще зарадват победителят при мъжете със страхотна награда – сезонна лифт карта за най-големия летен парк на Балканите и региона.

Winter Bike Duel ще даде старт на състезателен сезон 2017, които се очертава да бъде изключително интересен и много натоварен.

Facebook Comments