Зрелостникът Борислав Семерджиев – лауреат на национална олимпиада по информатика

Зрелостникът Борислав Семерджиев от Смолян е лауреат на националната олимпиада по информатика, съобщават от Профилираната професионална математическа гимназия „Васил Левски“.
„Невероятно постижение на Национален кръг на Национална олимпиада по информатика е лауреатското отличие, което Борислав Семерджиев от XIIа клас достойно постигна. Тя се проведе на 13 и 14 март 2021г. Резултатите му от двата състезателни дни го класират на 11 място в страната.
Вече поредна година дванадесетокласникът е на челните места на национални олимиади и състезания по информатика.
След два месеца той ще завърши обучението си в ППМГ “ Васил Левски“ в профил Природоматематически с профилиращи предмети информатика, математика, информационни технологии и английски език. Поздравления за госпожа Венета Тончева, старши учител по информатика, негов учител. Изказваме ограмни благодарности на родителите му , които непрекъснато го подкрепят и са наши партньори!
Желаем на Борко нови успехи, и знаем, че ще ги постигне, защото е умен, много трудолюбив, преследва целите си и знае какво иска!“, написаха от Математическата гимназия в Смолян за него.