Смолян

Утре погребват Бисер Киров в Чокманово, поклонението е в Смолян

Смолян се прощава с Бисер Киров в утре, в неделя. Поклонението пред останките на певеца ще започне в 12.00 часа в храм „Св. Висарион Смоленски”. Опелото ще бъде извършено от архимандрит Висарион. Погребението на Бисер Киров ще бъде в родното му село Чокманово до гроба на дъщеря му Венциноса и неговите предци.

Дъщеря му почина преди две години от рак. Бисер Киров също е бил болен от рак. Временно лекарите успели да овладеят положението, но след това заболяването му се възобновило. Той починал в болница в Германия където се лекувал заради завърналия се рак и получил масивен инсулт.
Певецът бе удостоен през 2012 г. с най-високото отличие на Общинския съвет в Смолян „Почетен гражданин“. Популярният и обичан изпълнител е изнесъл  повече от 4500 концерта в Европа, Америка, Азия, Африка. Четири сезона е бил солист във „Фридрихщадпалас“ – Берлин. В продължение на 18 години е номиниран за най-популярен певец-чужденец в Германия. Като композитор има над 300 свои песни по стихове на български поети. Има издадени 15 големи албума в България, Куба, Германия, Полша, Русия  , плочи в Испания и САЩ. Беше  назначен за „Посланик на добра воля“ на България в Руската федерация.

Бисер Киров оставя опечалена съпруга, син, три внучки и внук.

error: Защитено Съдържание!