ЗдравеСмолян

Шестима наши лекари с награди от колегията им в Смолян

Шестима наши лекари са номинирани за носители на почетен знак от Районната лекарска колегия в Смолян, съобщават от колегията.

За носител на почетен посребрен знак на Българския лекарски съюз на национално ниво е определен интернистът д-р Петър Добриков с решение от 26 септември на УС на РЛК.

Същата награда на регионално ниво ще получат дерматологът д-р Яна Данчева, д-р Юлияна Лазарова (пневмофтизиатър), началникът на неврологичното отделение в областната болница на Смолян д-р Евгений Фотев, старши ординаторът от Отделението по хемодиализно лечение д-р Васил Бояджиев, а също и личният лекар на Смилян д-р Снежана Бакърова – председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Смолян.

За носители на грамота и плакет „Проф. д-р Константин Чилов“ са удостоени педиатърът и ендокринолог доц. д-р Калинка Коприварова и д-р Марин Мухтаров от гастроентерологичното отделение на МБАЛ – Кърджали.

Наградите ще бъдат връчени в рамките на научния симпозиум „Чилова академия 2016“, която ще се проведе от 7 до 9 октомври в х-л „Камелия“ – Пампорово.

error: Защитено Съдържание!