Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

И деца стават жертва на телефонни измами! Предупредете ги! Или изключете стационарния телефон!

Не само възрастни хора, вчера 11-годишно момиче от Плевен е станало жертва на телефонна измама. Следобед към 14,30 часа мним лекар позвънил на домашния телефон на семейството. Детето било само.

Представилият се за лекар подлъгал момичето да помогне на майка си след претърпяно пътно-транспортно произшествие. Разговорът междувременно бива прехвърлен на мобилния телефон.

11-годишното дете претърсило семейния апартамент. Събрало 3000 лв., 620 евро, три златни пръстена и златна гривна.

Следвайки указанията на лъжливия доктор, оставило парите и ценностите до кошче за боклук на детска площадка в ЖК „Воден“.

Цялата процедура по измамата продължила два часа.

49-годишният й баща сигнализирал в полицията за престъплението в 16,45 часа.

От полицията непрекъснато предупреждават да не се дават пари на непознати, независимо като какви се представят, но всеки ден стават измами.

„Шперцът“ за проникване на измамниците в домовете ви е стационарният телефон, защото номерата ги има в указатели. Затова първо звънят на домашния, а после искат номера на мобилния, за да контролират жертвата си непрекъснато. Целта им е да не й дадат време и възможност да прозвъни на близък.

Бел. ред.: Снимката е илюстративна

Facebook Comments