Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

362 семейства получават помощ за първокласници в областта

362 семейства в Смолянска област получават еднократни помощи за 373-ма първокласника на обща стойност 93 250 лева. Откази има по 10 заявления на родители, които не отговарят на условията за такъв вид помощи, а 31 са в процес на обработка, съобщиха от регионалната дирекция „Социално подпомагане“ в Смолян.

Крайният срок за подаване на заявленията е 15 октомври.

Дирекциите „Социално подпомагане“ приемат документи за отпускане на еднократна помощ на семейства, които имат ученици, записани в първи клас, за покриване на част от разходите в началото на учебната година.

Досега в областта са подадени 403 заявления. От тях 8 са в община Баните, 10 в Борино, 41 в Девин, 28 в Доспат, 41 в Златоград, 53 в Мадан, 10 в Неделино, 128 в Смолян и 24 в Чепеларе.

С право да получат такава помощ са родителите на първокласници, чийто средномесечен доход на член от семейството за предходните 12 месеца е по-нисък или равен на 450 лв.

Помощта се отпуска без доходен тест за деца с трайни увреждания, деца с един жив родител и за деца, настанени в семейства на роднини и близки и приемни семейства по реда на чл. 26 от Закона за закрила на детето.

Facebook Comments