84-годишна родопчанка изчезна на 2-ри юли, днес я търсят с алпинисти

Днес алпинисти се спускат по стръмните скали край смолянското село Тикале, за да издирват 84-годишна жена, която изчезна на 2 юли вечерта, съобщиха от полицията.

Шукрие Пиперкова и внука й обръщали на ливада близо до селото. Младежът се прибрал малко по-рано по една от горските пътеки в къщи, а баба му тръгнала малко по-късно, но по друга пътека. Така и не се прибрала.

В 19 часа близките тръгват да я издирват, но не я откриват и подават сигнал на телефон 112.

Хора от селото започват да я издирват, а вчера търсенето продължи с пожарникари и следово куче, но не е открита даже и следа от нея.

Днес я издирват повече от 30 души – пожарникари, полицаи, горски, доброволци от селото.

Тъй като пътеката, по която е вървяла, минава край стръмни скали, има опасения, че жената е паднала в урвата, затова днес я търсят с алпинисти. Мястото е само на около 100 метра от дома на възрастната жена.

„Жената живее с една от дъщерите си и внучето, няма сериозни здравословни проблеми. До момента няма никаква следа от нея, продължаваме издирването й и в района“, каза кметът на село Тикале Юри Кацаров.

„Повече от 30 служители на РУ-Смолян, РСПБЗН-Смолян и доброволци издирват 82-годишна жена от с.Тикале, общ.Смолян, която е в неизвестност от два дни.

Възрастната жена е забелязана за последно около 19:00 часа на 02.07.2019г. в земеделски имот, в близост до селото. Сигналът за изчезването й е получен от нейния внук, който е съобщил, че жената не се е прибрала. Още същата вечер са извършени издирвателни мероприятия, в това число и с участие на служебно куче, но жената не е намерена.

Вчера през целия ден е обхождан района, в който е забелязана, но също без резултат. Днес издирването ще обхване по-голям периметър, в това число и скалиста местност, където алпинисти от РСПБЗН- Смолян ще търсят изчезналата жена“, се сочи в прессъобщение на поицията.

Facebook Comments