Почетен знак за шефа на полицията в Смолян, той награди двама доблестни граждани

Почетен знак от министъра на вътрешните работи получи шефът на полицията в Смолян ст. комисар Николай Димов. От своя страна той награди днес двама смолянчани за доблест.

„Г-жа Емилия Кавалова бе отличена заради многократно оказано съдействие по превенция и разкриване на телефонни измами. Тя ни помогна и в работата по разкриване на убийството на затворника Георги Гривнев“, обясни пред журналисти Димов.

Емилия Кавалова работи като диспечер в таксиметрова фирма. Преди година с нейна помощ е бил установен и преносителят, нает за извършване на крупна телефонна измама.

Димов разказа, че другият награден – Иван Иванов, работи на Пампорово и от години оказва съдействие на полицаите в борбата с разпространението на наркотични вещества в курорта, за общо съдействие по сигурността и осигуряване на туристическия сезон.

Иванов е системен администратор в „Пампорово“ АД, под негово ръководство е цялото видеонаблюдение.

По думите му граждански дълг на всеки е да съдейства на полицията. Той каза, че никой не е застрахован и може да му се случи нещо, а тогава ще иска да се разреши проблемът му.

Той даже бил учуден, че получава наградата. Питал шефа на полицията дали наистина я заслужава, защото смятал, че това, което той прави, не е нищо особено и всеки трябва да съдейства.

По случай 60-годишнината на областната дирекция в Смолян са наградени и 29 служители с писмена похвала. За шестима са изпратени предложения за повишение в степен на категория, които се утвърждават в министерството.

„Звучи нескромно, но аз съм награденият служител с почетния знак на МВР. Аз възприемам тази награда като оценка на цялата областна дирекция. Това е висшето професионално отличие в министерството, дава се със заповед на министъра. Тъй като смятам, че дирекцията изпълнява основните й възложени задачи, очевидно такава е и оценката на ръководството на министерството“, коментира директорът й ст. комисар Николай Димов.