Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Арестуваха крадеца на теле и казан за ракия в Хвойна

Крадецът на 350-килограмово теле и казан за ракия в чепеларското село Хвойна е разкрит, съобщиха от полицията в Смолян днес. Уличен за извършител на деянието е 59-годишен пловдивчанин с инициали Н. Б.

За откраднато теле и обрана ракиджийница в Хвойна в рамките на едно денонощие бе съобщено миналата седмица. 61-годишен мъж бе подал сигнал, че от плевнята му е извършена кражба на 350-килограмово теле. 47-годишна жена от същото село пък се оплака в полицията, че е ограбена ракиджийницата на потребителна кооперация „Обединение“. Крадецът бе отмъкнал 150-литров казан за изваряване на ракия, шапките на два казана, един охладител и две лули.

В хода на оперативно-издирвателните мероприятия се изяснило, че 59-годишният пловдивчанин е качил телето в автомобила и го придвижил. Казанът за ракия обаче оставил скрит в гората. Няколко дни по-късно крадецът се върнал да го вземе, но криминалистите го задържали за срок от 24 часа.

Работата по случая продължава.

Facebook Comments