Асфалтирането в Доспатско продължава, две фирми оттеглиха жалбите си

Асфалтирането на улици в населените места на Доспатска община продължава и по втората обособена позиция: „Улица в град Доспат и улици в селата Късак и Змеица“. 

В пет населени места – Црънча, Бръщен, Любча, Късак, Змеица и Доспат улиците са асфалтирани. Инвестицията е в размер на два милиона лева, съобщава местното издание „Вестник на община Доспат“.

„Програмата, с която застанах преди две години пред избирателите, за да поискам подкрепата им, я следвам и се стремя да я изпълнявам“, казва кметът на Доспат Елин Радев.

Обществената поръчка за асфалтирането бе разделена на две обособени позиции. Едната – за селата Црънча, Бръщен и Любча, бе спечелена и изпълнена от „Агромах“ с оферта за 859 049 лева без ДДС. Там, където трябваше да се полага нова настилка, бяха сменени водопроводите. 

Другата – за Доспат и селата Късак и Змеица, бе спряна заради обжалване на решението за избор на изпълнител от две фирми – „Трейс Груп Холд“ и „Инфра експерт“. В хода на производството пред Комисията за защита на конкуренцията обаче двете фирми са оттеглили жалбите си и производството е прекратено.

Вчера в Агенцията за обществени поръчки бе публикувано съобщението на кмета на Доспат за сключен договор с изпълнителя „Водно строителство – Благоевград“ ЕООД. Контрактът е на стойност 722 хиляди лева без ДДС.

Facebook Comments