Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Благотворителен базар в Смолян за 18-годишната Атанаска от Девин

Благотворителен базар за Атанаска Тарашева ще се проведе днес на Амфитеатъра в Смолян от 17 .30 часа.

18-годишното девойче от Девин е на лечение в турска клиника, но състоянието му се влоши.

Наска се бори за живот и има надежди за бъдещето. Кураж й дава мечтата да стигне за лечение във Франция, където екип от лекари прилага иновативно лечение и специализира дълги години в борбата с коварната болест Сарком на Юинг, покосяваща само млади хора.

За да отпътува към Франция, е необходимо състоянието й да се стабилизира. Близките й правят постъпки пред Здравната каса да поеме лечението й във френската клиника.

Процедурите в турската клиника обаче, за които са натрупани задължения, няма с какво да се платят. Дължимата сума набъбва с всеки изминал ден.

Съпричастни с тежката участ на момичето в Смолян решиха отново да направят базар, за да се съберат пари за скъпите процедури в Турция.

Близките благодарят на всеки дарител и се надяват в най-тежката фаза на борбата отново да получат рамо от стотиците добри българи.

Защото в тази кампания стана ясно, че много сънародници са с добри сърца. Те заслужават огромно БЛАГОДАРЯ! Без тях нямаше да се стигне и до тук и нямаше да има надежда!

Приканваме всеки, който може да се присъедини към каузата и да дари подкрепа за Насето на благотворителния базар! Той ще продължи до концерта на Д2 и Любо Киров, организиран от Областният информационен център в 19 часа.

Близките благодарят  от сърце на организаторите на базара – Вероника Узунова, Татяна Беловска и на община Смолян за съдействието!

Кутия за дарения ще бъде поставена и на площада в Чепеларе по време на утрешния Празник на хорото, със съдействието на кмета Славка Чакърова и организатора Весела Хаджиева от клуб „Веселие“. Благодарности за тяхната съпричастност!

Кампания за Наска обяви и поетеса от Пловдив – Стойна Манева. Творецът продава своите книги в комплект – 24 лв., като двете са по 5 лв., а другите по 7 лв. за здравето на Наска. Нека нейните стихове донесат на всеки радост и красота в живота! А доброто да й се връща стократно!

Обръщаме се и към всички, които са съпричастни към борбата за живот на едно младо момиче – ПОМОГНЕТЕ!

Банкова сметка: BG44TTBB94001526328447

Експрес банк

Титуляр: Альоша Тарашев-баща.

Facebook Comments