Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Министерска награда „Св. Иван Рилски“ за директора на училището в Търън

Директорът на Основното училище „Стою Шишков“ в Търън Диана Димитрова получи наградата „Св. Иван Рилски“

За носител на отличието, което се дава за високи резултати в професионалната дейност и принос към образованието, Димитрова бе определена от министъра на образованието и науката Красимир Вълчев. Наградите бяха връчени в Рилския манастир на 11 май, когато се отбелязва деня на светите братя Кирил и Методий, съобщиха от образователното ведомство.

Четирима директори освен Димитрова получиха икона на Свети Иван Рилски и парична награда от 1000 лева.

Министър Вълчев изтъкна приноса на всеки от наградените директори за развитието на тяхното училище и приноса им за обучението на учители.

„Диана Димитрова е трето поколение учител.  Като директор тя създава благоприятни и иновативни условия за учене и работа, използва нестандартни подходи в работата с екипа си. Лично се ангажира с постоянната квалификация на специалистите. В училището всички педагози работят нестандартно, компютърно грамотни са и привличат студенти–практиканти, чиито наставници са. В училището има два модерни компютърни кабинета, три интерактивни дъски, преносими компютри и мултимедийни проектори за всички класни стаи.

Освен че децата в това училище са с общ успех между много добър 5.05 до отличен 5.57, те участват в множество проекти, печелят награди от конкурси и състезания“, пише за нея в сайта на МОН.

Facebook Comments