Благотворителен дрифт в Смолян за малкия Митко от Пазарджик

Родителите на малкия Митко от Пазарджик заедно с другия им син дойдоха на благотворителния дрифт, който се проведе днес близо до Смолян за лечението на болното им  дете. 

„Успяхме да съберем 1460 лева. Отделно от името на „Пампорово“ АД им връчихме ваучер за уикенд пакет в курортния комплекс за цялото семейство, а също и 80 лв. за гориво от ОМВ. Честно казано, не очаквахме да се събере такава голяма сума и сме приятно изненадани, но колкото повече, толкова по-добре за детето“, каза Симона Георгиева.

Тя, Диан Канев и Любо Гайдаров организираха благотворителното дрифт шоу на полигона до Полковник Серафимово за лечение на малкия Димитър Ганев от Пазарджик. Той е едно от трите деца в цялата страна, родени със Синдрома на Аперт, известен още като Болестта на счупените кукли (генетично заболяване с типични малформации на черепа, лицето и крайниците).

„В програмата участваха около десетина коли с водачи от Смолян, Златоград и Рудозем. Всичко мина много благополучно, без инциденти и проблеми. Благодарни сме на хората, които се отзоваха. Много сме доволни, че всеки отдели колкото може, за да помогне. Родителите си получиха подаръците и парите. Те бяха много трогнати и от организацията, която направихме, и от начина, по който се получи всичко“, сподели Симона.

Тримата младежи, които поеха инициативата, смятат, че без значение кой е, какъв е, откъде е – щом има нужда, трябва да му се помага.

Автор: Анита Чолакова – Actualno.com