Благотворителен концерт за бал на бедни младежи организират в Смолян

Благотворителен концерт за абитуриентски бал на осем момичета и две момчета, чиито родители са финансово затруднени, организират в Смолян. Инициативата е на родената в областния град Теменужка Караджова, която живее в пловдивското село Калековец.

„Директорите на училищата са ни посочили кои деца се нуждаят от финансова подкрепа, без която не биха имали възможност да преживеят заедно със съучениците си този паметен за тях ден. Едно от тях е сирак, друго е на самотна майка, има също дете от семейство, в което бащата отглежда сам 6 деца. Всички са с нерадостна съдба и на семействата им е невъзможно да им осигурят абитуриентски бал. Те искат да бъдат с класовете си и с каузата ще ги подкрепим да осъществят това и да имат незабравим бал. Тъй като децата се притесняват от публичност, имената им няма да бъдат оповестявани и няма да бъдат снимани. Срам ги е да не им се присмиват“, каза Караджова.

Класът на един от младежите отива на абитуриентския си бал в Турция, на друг класът отива за бала в Гърция, а останалите ще празнуват баловете си в Пампорово. С благотворителната кампания ще се събират средства за куверти, тоалети и пътуването им.

Идеята е младежите сами да изберат тоалетите си, а две фирми от Асеновград ще ги ушият.

За да се съберат нужните суми е организиран благотворителен концерт. Планирано е той да се състои на 20 март в Родопския драматичен театър с подкрепата на кмета на Смолян Николай Мелемов. Ако се съберат повече средства от необходимите за баловете, ще се платят първите такси на тези от младежите, които успешно кандидатстват тази година във ВУЗ, каза Караджова.

На сцената ще се изявят Теди Александрова, Хамид Имамски, НУФИ – Широка лъка, Филип Синапов, клуб за народни танци „Хоро“ към читалище „Орфееви гори“ в Смолян и други.

Водещ ще бъде примата на родопските зевзеци Веселина Бабаджанкова. На касата на театъра ще има и кутия за събиране на дарения за абитуриентите.

Снимка: Община Смолян

Facebook Comments

admin

Администратор.