Две интересни събития в Пампорово през уикенда

Две интересни събития очакват туристите през уикенда – откриването на „Пампорово Сноу Парк“ и голямото спускане с носии и знамена по случай Националния празник – 3 март.

На 2 март, в събота, е официалното откриване на специализирания снежен парк за любителите на фрийстайл дисциплините. Паркът на ски писта №1 – Малката стена, бе специално изграден като едно от основните тренировъчни и обучителни трасета за предстоящия конгрес на Интерски в България, а междувременно  ще бъде отворен и за гостите на курорта.

Снежната покривка на ски- център „Пампорово-Мечи чал“ е над два метра.

Снежният парк разполага с 5 основни секции, включващи няколко разнообразни елемента, сред които рейлове и фън боксове – специални съоръжения за пързаляне, скокове с различна големина, както и специална снежна пирамида, която се изгражда за първи път в страната ни.

На 3-ти март по случай Националния празник ще се проведе очакваното голямо спускане с носии и български знамена от кулата Снежанка до плац Студенец.

Инициативата ще се проведе за трета поредна година, като с всяко издание мероприятието добива все по-голяма популярност и в него се включват все повече хора.

От „Пампорово“ АД информираха, че от 10,30 до 11,20 качването с лифтовете до кулата „Снежанка“ ще бъде безплатно за всички участници в мероприятието.

Спускането ще започне точно в 11,30 часа от върха, а финалът му е на плаца „Студенец“ към 12 часа, когато ще прозвучи националният химн. След това събитието ще продължи с български хора, изпълнения на гайди  и патриотична музика.

Всички гости в курорта могат да се възползват от възможността да посетят и традиционното родопско кукерско шоу „Песпонеделник“, което тази година съвпада с националният празник на България – 3-ти март и завършва с кукерски парад и народно веселие на площада в архитектурен резерват Широка Лъка.

Междувременно в курорта тече трескава подготовка по наближаващия конгрес на Интерски, който ще се проведе на 17-23 март и в него ще се включат над 1200 души от 33 нации и 5 континента.

Грандиозно събитие с най-добрите ски учители по света – единствено по рода си и за първи път в България.

Facebook Comments

admin

Администратор.