Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Близо година след подписването на договора започват пътя Средногорци-Рудозем  

Близо година след подписването на договора за реконструкция и рехабилитация на 7 км от второкласния път  Средногорци – Рудозем започва изпълнението му.

За начало на строителството му съобщиха вчера от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Рехабилитацията и реконструкцията на 7-километровия път ще бъде изпълнена от консорциум „РУДОЗЕМ ГФ 2016“ ДЗЗД с участници „Галчев инженеринг“ ЕООД и „Фармвил“ ЕАД. Стойността на договора е 10 691 928 лв. с ДДС, а срокът за изпълнение е 16 месеца.

Справка в сайта на АПИ сочи, че договорът между страните е подписан на 5 декември 2017 г. 

Сумата, договорена за строителство на обекта, строителен надзор и авторски контрол възлиза на почти 11 млн. лв.  Проектът се съфинансира от Програмата за трансгранично сътрудничество „ИНТЕРРЕГ V-A Гърция – България 2014-2020 г.“ и националния бюджет, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Ремонтът на пътя, който е подход към бъдещия граничен контролно-пропускателен пункт Рудозем-Ксанти, е разделен на два участъка.

Първият е с дължина около 3,8 км. Започва в края на Средногорци и завършва в началото на кв. „Койнарци“ в Рудозем.

Вторият участък е близо 3,2 км, започва от кв. „Койнарци“ и завършва след кв. „Освобождение“  Рудозем, близо до бензиностанцията.

Строителният надзор ще бъде осъществен от „Пътинвест инженеринг“ АД с договор за 220 574 лв. с ДДС. Авторският надзор е на „Илия Бурда“ ЕООД, чийто договор е за 1 200 лв. с ДДС.

Участъкът от път II-86 от Рудозем до границата с Гърция е изграден в периода 2005-2008 г. по Програма ФАР-ТГС. Извършена е реконструкция и ново строителство на отсечка с дължина около 9,8 км, която завършва малко преди площадката на бъдещия ГКПП „Рудозем“.

Отново по Програма ФАР-ТГС е изпълнена рехабилитация и частична реконструкция на път II-86 в участъка Соколовци – Смолян – Средногорци.

В програмен период 2007-2013 г. със съфинансиране от Програмата за европейско териториално сътрудничество Гърция – България 2007-2013 г. бяха рехабилитирани 14 км от път II-86 в отсечката между Чепеларе и Соколовци.

Сега, освен ремонта на 7-те км между Средногорци и Рудозем е предвидено и изграждането на 2,6 км обходен път на Рудозем, който ще преминава по съществуващи улици на града и по нов терен. В момента се провеждат тръжните процедури за избор на изпълнител и строителен надзор.

Провежда се и процедура за избор на изпълнител, който да построи самия граничен пункт с близо 1 км път до него.

Договорът между АПИ и „Рудозем ГФ 2016“ ДЗЗД може да видите ТУК

Facebook Comments