Бойко Борисов: Отпуснатите средства за ГКПП Рудозем – Ксанти е жест на специално внимание към Родопите

Отпуснатите от правителството 18,4 млн. лева за ГКПП Рудозем-Ксанти са жест на специално внимание към Родопите. Защото, доколкото виждате – на Златоград, на Маказа, където открихме пунктове, веднага потоците живват. Това дава възможност за Чепеларе, за Пампорово, за Смолян, за Девин ако щете, да може гръцките туристи да идват през зимата, а и през лятото, когато тук е по-хладно и зелено. Това е много добре и за нашите туристи, и за бизнеса, и за транспорта, заяви пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов.

Той дойде в Михалково заедно със зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, за да инспектира строителството на пътя между Кричим и Девин, който е на обща стойност 46 млн. лева.

По думите на премиера тази година е успешна за България – голям ръст на икономиката, стабилни финанси, трайно повишение на доходите всяка година.

 

„От папата до Белия дом – най-важните хора в света дадоха оценка за България. Имаме етнически мир. Регионите са в растеж. Виждате Родопите, Северна България. Големите инфраструктурни проекти се строят – магистралите, ЖП-линиите, метрото в София, пречиствателните станции“, подчерта Борисов.

За участъка, който е рехабилитиран, каза, че е прекрасен. „Но мен най-вече ме интересува какво казват хората. И аз като вас питам, защото който е минавал по този път, знае какъв беше той. На външен вид е прекрасен, надзорът е тук, те ще си направят тестовете. Пътят тук беше тесен, едвам се разминаваха колите и камионите. Сега виждате две платна, мантинели“, допълни той.

Премиерът подчерта, че Родопите са трудни, но и много красиви.

„Вижте как са ги правили пътищата – отвесни. И тези скали, виждате колко са различни. Едните се ронят на малки камъчета, други – на големи скатове. Всичко укрепихме. От тук до Девин имаше срутища с хиляди тонове скална маса, които изчистихме. Помните ли пътят как удряше в планината, а бяха похарчени 240 милиона. Вижте как се забравя! Понеже президентът Радев много обича да говори за корупция. Да дойде да види неговото правителство –  17 км. за 240 млн. лв. За същия път 38 км  за 46 млн. лева. Ето я корупцията! Да отиде да я гледа! Тя е видима. Кои са управлявали тогава? Кои са го строили? Кой беше кръстил тогава тунел на името на дъщеря си? Тя е написана корупцията и тя е в неговата партия“, добави Борисов.

Facebook Comments