Четири фирми ще строят обход на Рудозем и виадукт към ГКПП Рудозем-Ксанти

Четири фирми, три от които в консорциум, ще строят обходния път на Рудозем и виадукт към ГКПП Рудозем-Ксанти. За изпълнители на инженеринговата поръчка Агенция „Пътна инфраструктура“ класира на първо място консорциум „Път II-86 Рудозем“ и фирмата „Агромах“.

Обектът е разделен на две обособени позиции.

Първата включва проектиране, реконструкция и изграждане на два участъка от по 2 600 метра. Тя е спечелена от ДЗЗД „Път II-86 Рудозем“ (с партньори „Пътстроиинженеринг“ АД, „Пътища“ АД и „БКС – Горна Оряховица“ АД), чиято  оферта е на стойност 4 696 441 лв. без ДДС (5 635 7289 лв. с ДДС)

За проектиране и изграждане на виадукт с дължина 200 метра, ширина 11,50 метра и 13 отвора, на първо място е класирана фирма „Агромах“ ООД с оферта за 1 598 802 лв. с ДДС (1,9 млн. лв. с ДДС).

Подход към ГКПП Рудозем-Ксанти

Поръчката бе обявена на 1-ви февруари миналата година и още не е финализирана с договори. Съобщението за избрани изпълнители е от април месец и не е обжалвано.

За нея в Комисията за защита на конкуренцията по-рано бе постъпила уникална по съдържание жалба. Джебелският предприемач Хакан Ахмед – собственик на фирма „Х Де Комерс“, която не е сред кандидатите да я изпълни, протестира срещу „тенденциозно“ и „дискриминационно“ определен голям габарит и дължина на пътя.

КЗК постанови отказ да образува производство по протеста му, но се забави процедурата.

Снимки: Хайри Брахимбашев

Facebook Comments