Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Д-р Апостолова публично срещу д-р Гелов и РЗОК в деня на българския лекар

Точно в Деня на българския лекар ендокринологът от Смолян д-р Емилия Апостолова отправи публични нападки срещу РЗОК с директор д-р Кузман Гелов.

Вчера, 19 октомври, тя изпрати до медиите отворено писмо, в което сочи, че през целия период на изминалите 17 години НЗОК и РЗОК непрекъснато се стремят да я накарат да промени начина си на работа. „Да забравя, че съм лекар, да се унижавам пред пациентите си за неща, които не зависят от мен. С редица местни и национални писани и неписани правила Контролните органи на НЗОК и РЗОК се опитват да превърнат лекарите в софтуерни програми и да „треперят“ да не бъдат глобени!!!“, се сочи в писмото. 

Тя подчертава, че чашата й е преляла с изпратеното до нея писмо, с което РЗОК не признава част от дейността на практиката й за месец септември 2017 г. (ВИЖТЕ ЦЕЛИЯ ТЕКСТ НА ПИСМОТО БЕЗ РЕДАКТОРСКА НАМЕСА).

Шефът на Регионалната здравно-осигурителна каса д-р Кузман Гелов заяви за Пламък.бг, че е изпратил писмен отговор  на д-р Апостолова. Каза, че в момента е в отпуск, тъй като се готви за нов конкурс за директор на РЗОК – Смолян.

„Ние сме в правото си. Всичко е издадено според закона. Обяснили сме й писмено къде са й грешките. Оттам-нататък нейно право е да прави каквото иска. Такъв е законът. Това, че някой нещо не е забелязал, че е пропуснал – аз вина нямам. Ние сме в правото си и сме й го обяснили. Оттам-нататък има съд, има прокуратура“, посочи още д-р Гелов  и подчерта, че не желае да бъде въвличан в скандал.

Facebook Comments