Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Седем пожара през уикенда

Седем пожара са възникнали в областта през последните три дни. Два дни поред се е палила гората в местността „Клокотлийски дол“ – собственост на ГПК „Средногорец“ – Смолян.

В петък там е унищожена 20 декара смесена гора, в събота са запалени само сухи треви.  И в двата случая става въпрос за небрежност при боравене с открит огън. В гасенето участвали огнеборци от ПБЗН, служители на горското стопанство в Смолян и доброволци.

В събота е възникнал пожар в сухи треви, без преки материални загуби на ул. „Станевска“ в Смолян. И там се предполага, че е заради небрежност при боравене с открит огън в собствеността на 70-годишна жена. Същата е причината и за пожар на ул. „Миньорска“ в Златоград.

От изхвърлена незагасена цигара същия ден са се запалили сухи треви в собственост на 50-годишен мъж от Смолян на ул. „Васил Райдовски“.

Вероятно незагазасена цигара е причинила пожар и в местността „Илясков чучур“ на доспатското  село вчера. Опожарена е един декар иглолистна гора на ДГС – Доспат. Произшествието е ликвидирано от три екипа на РС ПБЗН – Доспат. Помощ са оказали десет жители на с. Любча, водоноска на общинска администрация – Доспат, двама доброволци от ДФ „Бор“, седем служители на ДГС-Доспат.

Навес е изгорял вчера в района на село Митовска, общ. Мадан.

Facebook Comments