Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Д-р Дариткова: Детското отделение в Смолян рискува да затвори врати

Поради драматичен дефицит на кадри Детско отделение в МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ АД – Смолян, е изправено пред опасността да затвори врати. За съжаление тежки заболявания и пенсиониране на колеги доведоха до невъзможност да се покрие месечният график от останалите двама педиатри, съобщава във Фейсбук-профила си депутатът д-р Даниела Дариткова  – председател на здравната комисия в парламента.

Тя заявява, че ръководството на лечебното заведение гарантира добро заплащане, независимо от ниското остойностяване на педиатричните пътеки.

„Областната болница е в стабилно финансово състояние и ще осигури добро конкурентно възнаграждение, защото отговорността да се запази детското здравеопазване е много по-голяма от финансовите съображения. Отделението е ремонтирано, добре обезпечено и оборудвано, с чудесни условия, с възможности за добра грижа“, сочи още д-р Дариткова.

Тя подчертава, че прави това съобщение със загриженост и отправя горещ призив към колегите й педиатри да се включат със своя капацитет за съхраняване на детското здравеопазване в Смолян.

„Бъдейки съпричастна към тежкото изпитание, през януари месец на 2018 г. и аз ще се включа в графика на отделението, за да се справим заедно с първоначалното предизвикателство. Болницата се нуждае от работещи педиатри, които да покрият трайно нуждата от специалисти. Проблемът е драматичен и спешен, още повече, че сме в зимен период, в който винаги заболеваемостта е по-висока“, допълва още депутатът и приканва заинтересованите й колеги да се свържат с изпълнителния директор на областната болница д-р Марин Даракчиев или да й пишат лично съобщение.

Facebook Comments