Областният управител: Изключително разочарован съм, в Общинския съвет на Смолян се работи напук

„Решавайки заедно с общинските ръководства конкретни проблеми, се скъсява значително дистанцията между местните власти и съответните министерства и това може да се подкрепи с редица добри примери. Не искам да ги изброявам всички, но искам да обърна специално внимание на взаимодействието ни с кмета на областния град г-н Мелемов, заяви областният управител Недялко Славов по време на заключителна пресконференция за 2017 г.

По думите му това добро взаимодействие наистина е отработено и е важно, за да се развива областта.

Той посочи, че екипите им комуникират добре на работно ниво, обсъждайки балансирани решения.

„Тук обаче трябва да кажа, че съм изключително разочарован от начина, по който работи Общинският съвет в Смолян. За първи път си го позволявам да го кажа, тъй като и днешната сесия (21 декември – б.а.) е блестящ пример за това, че се работи напук. Не се търси баланса в решенията и това не дава добри резултати както в момента, но ще остави и трайни негативни последици в развитието на областния град в следващите няколко години. Дори когато свърши настоящият мандат. За съжаление ако през 2015 година някой ми казваше, че ще има подобен проблем в Смолян, точно в Смолян, аз нямаше да повярвам“, коментира Славов.

Той заяви, че Смолян е останал единственият град, единствената община, в която това се забелязва – липсата на синхрон в работата.

„Използвам случая да призова всички политически сили в Общинския съвет да потърсят и последната възможност за принципно разбирателство, макар да съм скептик, че ще бъде постигнато. Трябва да ви кажа, че някой път, когато чета протоколите на Общинския съвет, при положение че съм бивш общински съветник и познавам добре нормативната база, съм изключително разочарован. Не мисля, че това е начинът, по който трябва да се работи“, подчерта областният управител.

Снимка: Смолян прес

Facebook Comments