Д-р Дариткова: Смятаха ГЕРБ за политическа еднодневка, но след 10 г. нас ни има, ние управляваме страната

В началото всички смятаха ГЕРБ за поредната политическа еднодневка, но и след 10 години нас ни има, ние управляваме страната. Това заяви депутатът д-р Даниела Дариткова на областно събрание на Жени ГЕРБ в Смолян.

Д-р Дариткова е категорична, че предстоящото председателство на ЕС ще даде исторически шанс на България да обедини Балканите и те да станат достойна европейска част. „И ако инициатор на всичко това е България и нашият министър-председател, това е гаранция, че ще влезем в историята“, заяви още народният представител.

Осъзнавайки, че ГЕРБ е натоварена с историческа мисия, тя очаква много атаки от политическите опоненти.

„Заради боричкания в парламента и амбициите на един политически лидер от опозицията се озовахме с втората жена председател на Народното събрание, която е от Родопите“, отбеляза Дариткова. По думите й Цвета Караянчева премина през всички стъпала на политическата йерархия и заслужено се озова на пост, от който балансирано ще направлява и ръководи.

„Когато имаме съмнение за това дали действията на отделен човек могат да накърнят държавния интерес, ние никога не се колебаем да признаем грешката, а и самите хора на ГЕРБ с оставка да потърсят доверие и да признаят, ако смятат, че някъде са сбъркали. За нас винаги е водещ националният интерес. Никой не се ръководи от личните си амбиции“, посочи депутатът.

По думите й политическите опоненти имат съвсем друго поведение.

„Те се опитват да ни упрекнат, че ние не държим на личностите. Напротив, ние искаме в нашата партия именно личността да се чувства добре, но това да бъде подчинено на интересите на обществото. Точно в това се кълнем в НС – да спазваме Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководим от интересите на народа. Това трябва да се помни от всички завинаги. А ние ще останем верни на стила си. Смятам, че това е национално отговорното поведение“, подчерта д-р Дариткова.

Facebook Comments