Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Д-р Красимир Събев в Загражден: АПИ осигури парите за пътя, процедурата е в ход

Народният представител от ГЕРБ д-р Красимир Събев бе удостоен с почетна грамота на родопското село Загражден, общ. Баните.

Грамотата бе връчена на традиционния празник на селото от кмета Венцислав Шиков за цялостен принос в областта на здравеопазването и съпричастност към идеите и дейностите на населено място.

Депутатът изрази благодарност към организаторите на годишната среща – събор на селото. Той пожела на жителите на Загражден да запазят гостоприемството и традициите, които съхраняват идентичността на района. „Толерантността в Родопите към всички етноси и религии изразява способността да се установи и съхрани общуването с хората. Искам да благодаря на кмета на Загражден за всичко, което е направил за хората и да го уверя, че той има подкрепата на народните представители от ГЕРБ“, каза д-р Събев. 

Депутатът заяви, че е в ход подготовка за изготвяне на технически проект и тръжна документация за изпълнение на проучвателно-проектантски работи и строителство (инженеринг) на отсечката от Белица до Загражден. Процедурата за избор на изпълнител за 8-километровия участък се очаква да бъде обявена до края на този месец. Обектът ще е стойност около 4,7 млн. лв. с ДДС, осигурени от бюджета на АПИ.

Отсечката е най-прекият път към вътрешността на страната за жителите на община Баните.

Facebook Comments