Деца на приемна с депутатите от ГЕРБ д-р Дариткова и д-р Събев в Смолян

За първи път деца дойдоха на приемна с депутатите от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова и д-р Красимир Събев в Смолян. Те внесоха прошение да им се направи детска площадка на улица „Добруджа“ в областния град. Казаха, че на улица „Беклийца“ има, но понеже са малки, родителите им не ги пускат там, тъй като не могат да ги наглеждат, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ – Смолян.

Въпросът веднага бе отнесен към кмета на Смолян Николай Мелемов. Той бе категоричен, че никога не е отказвал да направи детска площадка, няма да го направи и сега. Проблемът в този случай е, че на посочената улица няма общинско място, върху което да се обособи подходящ за целта терен. И призовава живущите там – ако някой желае да предостави част от свой имот, общината ще направи площадка.

Съкварталци на децата поискаха да се проучи възможността за ремонт на улицата им, защото при обилни валежи ремонтираната съседна улица се засипва с кал и вода. Съответната улица се оказа част от втория воден цикъл на града, чието изпълнение предстои. Поради това преди да се положи ВиК-мрежа, тя не може да бъде асфалтирана и укрепена сега.

Земеделски стопанин от девинското село Осиково, ползващ над 100 декара държавна земя под аренда, помоли народните представители да му разяснят дали има възможност да я купи.

От кв. „Нов център“ на Смолян постъпи жалба за съдействие към депутатите, защото на един от блоковете има антена за мобилен оператор, от която търпят вредно въздействие. Сега обаче има инвеститорско намерение за поставяне на втора, върху блока до него. А срещу монтирането й стоят подписите на над сто човека, живущи в съседство. 

Живеещи на ул. „Кайнадина“ поискаха да знаят защо е започнато укрепване на срутена при свлачище подпорна стена, но възстановяването й е преустановено. Депутатите и този въпрос отнесоха до община Смолян. От там отговориха, че очакват за довършването й средства от Междуведомствената комисия по бедствия и аварии към МС, за което са внесли искане.

Двама работещи с подписка на техни колеги от „Дом за възрастни хора с психични разстройства“ в Петково се оплакаха на народните представители, че са уволнени дисциплинарно без основание. Поискаха помощ за изясняване на ситуацията. По този въпрос от община Смолян информираха депутатите, че е назначена вътрешна комисия, която да провери и излезе с решение относно заповедта на директора.

Facebook Comments