С цепеници счупиха черепа на момче от Устово

Георги Кадиев

Зверски удари с огромни цепеници нанесоха двама младежи от Хасково на момче от смолянския квартал Устово.

27-годишният Георги Кадиев е със счупен на няколко места череп. След преглед и реанимация от Спешното отделение в МБАЛ – Смолян, Георги е насочен към Клиниката по неврохирургия в Пловдив.
Лекарят от Спешното отделение д-р Дамянов каза, че пострадалият Георги Кадиев има множество фрактури на черепа и ограничени вътремозъчни кръвоизливи. Не се ангажира с конкретна прогноза за живота му.

Кадиев с прякор Гейзера работи в строителна фирма, занимаваща се със саниране на блокове. По информация от очевидци на сбиването хасковските младежи работели в „Костал“.

Жестокият побой е станал между 14 и 15 часа днес следобед в кв. Петровица – Устово.

Група момчета и момичета от квартала на различни възрасти заедно, в това число малолетни и непълнолетни, заедно с Георги Кадиев си говорили следобеда покрай бившето общежитие. 

Двамата хасковлии (на 21 и 23 години), чиито имена никое от момчетата не знае, били наблизо. Момиче от квартала тръгнало от едната група деца към другата. Преминавайки покрай хасковските момчета, едно от тях протегнало крак и го спънало. Георги Кадиев се нахвърлил срещу хасковлията, за да защити момичето. Сбили се, след което момчетата от Хасково се оттеглили. След малко се върнали с едри дълги цепеници и започнали да налагат Георги по главата в присъствието на шокираните 4-5 момчета. Едва когато по цимента текнали кървища, едно от тях се сетило да извика Спешна помощ.

 

Някакъв мъж се притекъл да помага на момчето и започнал да притиска раните на главата му, докато дойде Спешна помощ.

Локва кръв е останала на цимента до бившето общежитие в Устово.

„Сдърпаха се заради момиче. То си минаваше покрай тях, беше се насочило към групата момичета. Единият си протегна крака и го спъна. Георги се ядоса и го нападна, за да защити момичето. Сбиха се там. Удариха се по няколко пъти. Едното момче избяга, другото след него също избяга. След няколко минути дойдоха с големи дърва. Гейзера преди да се обърне, го удариха жестоко в главата. Продължиха да го удрят зверски. Никой от нас не посмя да се намеси. Уплашихме се, че и с нас щеше да се случи същото. За 15 секунди му изтече сигурно един литър кръв“, разказа Александър – приятел на Гошо, който е гледал мелето, без да може да реагира.  Той първи излязъл от шока и се обадил за линейка.

Двамата младежи от Хасково са арестувани.

Facebook Comments