Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Деца намериха портмоне с 3000 лв. в Златоград

По време на екскурзия група ученици от гр. Кърджали се разхождали  в парка в центъра на Златоград вчера. В следобедните часове на деня те случайно намират портфейл, съдържащ сумата от 3 000 лева, както и документи за самоличност, съобщиха от полицията в Смолян.

Учителката – ръководител на групата, виждайки голямата сума пари, без колебание ги предава на органите на реда в град Златоград, като разказва за случката в парка.

След незабавните действия на полицаите е открита собственичката на портмонето – 23-годишна местна жителка, с две малки деца и съпруг на гурбет в чужбина. Младата майка е извикана в полицията и й е върната  голямата парична сума заедно с личните документи.

В разказа си тя споделила колко притеснена е била, след като разбрала, че изтеглените от нея пари от банката ги няма. Обяснила още, че те били преведени от съпруга й, който се грижел за материалното осигуряване на семейството и за отглеждането на двете им деца. Благодарна от постъпката на екскурзиантите, тя си тръгнала доволна и впечатлена, че все още има добри и честни хора.

За неин голям късмет портмонето е попаднало в благородните ръце на съвестни хора, проявили съобразителност и великодушие!

Учениците със сигурност има с какво да запомнят екскурзията в Златоград, за която ще разказват на близките си и ще си спомнят с гордост! – гласи съобщението от ОД на МВР – Смолян.

Facebook Comments