Деца с увреждания изработиха честитки за Коледа на община Златоград за партньорите й

С картички, изработени от деца, община Златоград поздравява за Коледа и Нова година своите партньори и контрагенти в страната и чужбина.

Картичките са изработени от Дневния център за деца и младежи с увреждания „Зора“. Те съдържат чудесни празнични послания, с апликации, създаващи весело коледно настроение и са подписани на ръка от кмета Мирослав Янчев.

Институции и фирми, с които местната администрация поддържа контакти, ще  получат по пощата детските творения, а този неин подход е на няколко години.

Паралелно с картичките, от няколко години насам децата от център „Зора” в Златоград създават празнично настроение с изработката на картини и коледни сувенири.
Всяко едно от творенията им е изработено с много усилия и любов, което го прави уникално. Изделията им са подредени в изложба, която ще е открита до 21 декември.

„Всеки може да разгледа прекрасните идеи, сътворени от ръцете на потребителите на дневния център и техните ръководители.Коледа винаги носи със себе си празничен заряд и отваря сърцата ни за милосърдие и обич. Нека заедно сбъдваме мечтите си и постигаме целите си! Нека бъдем по-добри!“, е пожеланието-призив на детския център.

„Инициативата на децата има подкрепата както на общинското ръководство, така и на Общинския съвет“, заяви заместник-кметът на община Златоград Елмира Угорлиева.

За тази Коледа 25 деца и младежи от Центъра са изработили над 300 картички. На всяка от тях освен посланието, подписано от градоначалника, има и надпис: „Тази картичка е изработена специално за вас от потребителите на ДЦДМУ „Зора“ – Златоград“.

„Картичките са изработени с много вкус и с тях децата, както и местната власт отправят послание към всички за повече радост, доброта и вяра в утрешния ден. Фантазията, надеждата и любовта се вижда във всяко едно тяхно творение. Коледа винаги ни зарежда с празнично настроение, прави ни по-добри, отваря сърцата ни за милосърдие и обич“, посочи Угорлиева.

Facebook Comments