Ски зона „Мечи чал“ е възстановена след бедствията, откриват сезона на 22-ри

С безплатен лифт ски зона „Мечи чал“ край Чепеларе ще посрещне на 22 декември любителите на зимните спортове. Официалният старт на сезона ще бъде даден в 14 часа на площад „Олимпийски“ в града с изпълнения на Росица Кирилова, съобщиха от „Пампорово“ АД.

Пистите над Чепеларе закъсняха с откриването на сезона заради щети от бедствията през това лято, чието отстраняване отне повече време, но ски зоната вече може да посрещне скиорите с отлични трасета.

Трети зимен сезон „Пампорово“ АД предлага обща лифт карта за двете обединени ски зони с наименование „Пампорово-Мечи чал“. 

Всеки турист може да избира дали да си купи лифт карта за единия или другия ски център или обща лифт карта за двата. Връзката между тях става с бусове, които пътуват през 15-20 минути и карат скиорите от 5-те долни лифтови станции в Пампорово до долна лифтова станция на „Мечи чал“. Разстоянието е 7.5 км в едната посока, а движението на бусчетата може да се следи в реално време на дигитални табла на специално изградените спирки.

Билет в двете посоки тази зима на „Мечи чал“ е 12 лв. за възрастен и 7 лева за дете от 7 до 12 години. Еднодневна лифт карта за ски зона „Мечи чал“ е 41 лв. за възрастен и 25 лв. за дете. Лифт карта за двете зони на Пампорово и „Мечи чал“ е 58 лв. за възрастен и 35 лв. за дете.

Община Чепеларе и Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и търговците в града обявиха, че ще черпят всички скиори за откриването на сезона с топъл чай. Първите любители на зимните спортове ще могат да участват в томбола с много награди – парични, няколко уикенда за двама, безплатно ски оборудване и др.