Тонове храна за бедни събра клуб „Милосърдие“ в Смолян

Тонове храна събраха вчера ученици от Смолян, която ще дарят на бедни хора от района.

Това е поредната им успешна благотворителна акция преди Коледа в помощ многодетни семейства, самотни възрастни хора и семейства в тежко материално положение под наслов „Нека приятел в беда усети духа на Коледа!”. 

В осъществяването на акцията се включиха учители и ученици от 9 до 12 клас, както и миналогодишни абитуриенти, съдействаха им управителите на магазините „Арена“, „Била“ и „Лидъл“ в областния град.

В акцията са събрани 182 бутилки олио, 184 пакета ориз, 268 пакета макарони, 222 килограма захар, 319 кг брашно, 102 шоколада, големи количества варива, консерви и още много други видове продукти, необходими за бита.
Учениците под егидата на клуб „Милосърдие“ редовно и през останалото време от годината организират акции в помощ на нуждаещи се болни хора, за пострадали от пожар и бедствия, за закупуване на животоспасяваща апаратура и ред други хуманни каузи.


„За поредна година безброй добри граждани и гости на града с чисти и благородни сърца се включиха в тази благородна кауза, показаха човечност, съпричастност и лична подкрепа“, съобщиха от клуба.
„Благодарим Ви, ДОБРИ ХОРА, че се отзовахте и помогнахте за реализирането на благотворителната инициатива! Благодарение на Вашата помощ на Коледа ще усмихват лицата на над 50 семейства и самотни възрастни хора в затруднено материално положение! Бъдете здрави, щастливи и благословени! И помнете: Нито една проява на доброта не е загуба на време! На всяко направено добро се връща с добро!“, написа председателят на клуб „Милосърдие“ Милка Манева, която е олимпийската ни медалистка от Лондон`2012.

Facebook Comments