Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Днес в Златоград е ден на траур

Днес е ден на траур – златоградчани скърбят за убитото 13-годишно дете.

В понеделник 13-годишният Митко бе пометен на тротоара до хотел „Александър“ от микробус с 56-годишен водач от Мадан.

„Всички златоградчани сме съпричастни и споделяме мъката и болката на близките на детенцето. За съжаление това е вторият случай в Златоград в рамките на два месеца“, заяви кметът на Златоград Мирослав Янчев.

Той разказа, че преди два месеца имало трагичен инцидент с друго дете по време на почивка в Турция. Погребли го преди няколко седмици в Златоград.

„Всички златоградчани сме потресени. Съпричастни сме с трагедията на семейството. Всички скърбим заедно с родителите. В памет на детето всички знамена ще бъдат свалени наполовина“, каза още кметът .

Градът е в шок от нелепата катастрофа, отнела един млад невинен живот.
За утре вечер организират бдение в негова памет. На мястото на катастрофата между 19,30 и 20 часа ще се съберат съгражданите му, да оставят цвете и свещичка.

„Чужди деца няма!“

„Едва ли има родител, който като чуе, че микробус е прегазил и убил дете на тротоар, да не изстене и прокърви… Възпитаваме децата си да пресичат само на пешеходна пътека, да вървят по тротоара…защото такива са правилата, нали? А, който спазва правилата, би трябвало да е в безопасност… И когато се случи някоя такава абсолютна нелепица, осъзнаваме, че носим наивността на агнето, което си мисли, че като не напада вълка и той няма да го нападне…

Възпитаваме децата си, че с мама и тате са в безопасност… Че семейството е гранитна скала, която е непоклатима и никой не може да разруши…

А, то … яйчена черупчица…

Уж, тате е закрила, мама е утеха и всички заедно сме неуязвими, а идва някой… нещо от нищото и разбива всичките ни представи за сигурност…

Ваканцията свършва безвреме и започва училището, но не за теб, отишло си без време детенце, а за родителите ти…

Училище по живот без теб… По оцеляване…

Не мога дори да си представя как се чувстват …

Дано не ми се налага…

Не бива родител да погребва детето си…

Няма думи за утеха за тях…“  – написа Марина Костадинова.

Facebook Comments