От ГЕРБ даряват по 3 000 лв. на църквата в Соколовци и на джамията в Ряка

„Започваме подготовка за предстоящите европейски избори догодина, защото опитът показва, че те са по-трудни и трябва убедително да подходим с информационна кампания към хората да гласуват на тези избори“. Това заяви кметът на Смолян и областен координатор на ГЕРБ Николай Мелемов на пресконференция в офиса на партията. В брифинга участваха народните представители от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова и д-р Красимир Събев, областният управител на Смолян Недялко Славов, които е и общински ръководител на ПП ГЕРБ в Златоград.

По думите на Мелемов решенията на ЕК и ЕП са важни в по-дългосрочен план, не влияят веднага на живота на гражданите, но тези институции определят посоката на Европа и е важно това да се разбере от хората.

Той посочи, че структурата на предстоящите избори ще работи както досега – чрез срещи с хората лице в лице, да отговарят на техните искания и потребности.

Мелемов съобщи, че от партийната субсидия за ремонт на църквата в село Соколовци и на джамията в село Ряка ще бъдат дарени по 3 хил. лв.

Народният представител д-р Красимир Събев направи кратък отчет на работата си в Народното събрание. Той обясни, че основните въпроси, които са поставяни на приемните му в парламента, са свързани с електроразпределителните дружества и топлофикация.

Депутатът каза, че по всеки казус е реагирано на момента и има развитие. Д-р Събев посочи, че за 2017 г. в НС са приети 71 закона и 181 решения и две декларации. За 2018 г. са били приети 94 закона и 77 решения.

„Общите пленарни заседания, тъй като това представлява интерес за гражданите, са 82 до момента. Редовно от нашите опоненти се тиражират фалшиви новини, че се отсъства от заседания и няма законодателна дейност, като фактите показват, че това не е така“, допълни д-р Събев.

Facebook Comments