Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Довършват 4-лентовото трасе след Асеновград, кръгово – до края на годината

Четирилентовото трасе между Пловдив и Асеновград ще бъде завършено в срок, а кръговото кръстовище трябва да е готово до края на годината, съобщават от областната администрация в Пловдив.

Управителят на Пловдив Здравко Димитров провел среща с пътните проекти, на която присъствали Дончо Атанасов – член на Управителния съвет на АПИ, Юлиян Инджов – собственик на фирмата изпълнител „ИСА – 2000“, Валентина Бакърджиева – шеф на Областното пътно управление в Пловдив, архитекти, проектанти и експерти от общините Родопи и Куклен. 

Между старите и новоизградените платна ще бъдат поставени мантинели, а достъпът до обектите покрай пътя ще бъде осигурен с временни входове и изходи, ще бъде поставена и временна пътна маркировка, съобщават от администрацията на Димитров.

Подготвя се разрешителното за строеж за кръговото кръстовище на изхода на Пловдив в посока Асеновград, за да започне неговото изграждане.

В община Родопи е било гласувано предложение да се дарят части от три общински имота на държавата за изграждане на кръговото кръстовище.

Договорът за неговото изпълнение между Агенция „Пътна инфраструктура“ и „ИСА 2000“ бе подписан на 7 август. Той е на стойност 1 971 807 лв.

Изграждането на допълнителни две ленти в продължение на малко повече от 10 км между Асеновград и Пловдив се финансира от Оперативна програма „Региони в растеж“. 

С допълнително споразумение от февруари месец на дружеството бяха възложени нови дейности, които не са били предвидени в проекта. Става дума за осигуряване на достъп чрез изграждане на локални платна до новоизградените обекти край трасето и урегулираните поземлени имоти. Така, основният договор заедно с допълнителното споразумение възлизат на 28,8 млн. лв.

До края на месец септември се очаква да бъде съгласуван проектът и ПУП за локалните платна на пътя Пловдив – Асеновград, за да започнат отчуждителите процедури.

От община Пловдив се очаква да дарят на АПИ проект за Югоизточен обходен път от Ягодовско шосе до връзката Пловдив – Асеновград, за да започнат процедурите по ПУП. Изграждането на пътната артерия е от изключително важно значение, за да започне и работата по проекта  за рехабилитация на Околовръстен път на Пловдив.

Facebook Comments