Два медала за България завоюва Петър Гьошарков в Пампорово-Мечи чал

На 13 -14 март страната ни бе домакин на два старта за Европейската купа по слоупстайл сноуборд. В състезанията се включиха около 30 уастника от три континента, а най-добър и през двата дни бе младата сноуборд надежда на Америка – Брандън Дейвис. И двата старта се проведоха като част от програмата на събитието Pamporovo Freestyle Open, което продължава до 19 март.

Въпреки жестоката конкуренция, българският състезател Петър Гьошарков показа отлични умения и успя да завоюва един сребърен и един бронзов медал за България и увеличи шансовете си за спечелването на Олимпийска квота за игрите през 2018. 

Състезателното трасе бе с дължина 560 м и беше позиционирано на ски писта Мечи чал. Арената за изява на талантливите сноубордисти включваше две рейл секции и два големи скока, на които участниците показаха спиращи дъха трикове и много стил.

През първия състезателен ден до финалите от българска страна успя да се класира единствено Петър Гьошарков, а във втория ден допуснат до финала бе и Симеон Митрев.

Митрев също се представи много добре и успя да се класира на 5 място в общото класиране.

Победителите и в двата старта бяха наградени от кмета на град Чепеларе Славка Чакърова, а ето ги и челните тройки:

13.03 – 1. Брандън Дейвис (Америка); 2. Петър Гьошарков (България); 3. Синдре Твейтен (Норвегия)

14.03 – 1. Брандън Дейвис (Америка); 2. Йеспър Лендмарк (Швеция); 3. Петър Гьошарков (България) 

Pamporovo Freestyle Open продължава до 19 март, като основен акцент в програмата през следващите дни ще бъдат двата старта по ски свободен стил в дисциплина слоупстай на 17 и 18 март. И двете състезания ще бъдат излъчвани на живо по БНТ 1 и БНТ HD от 14:30 в петък и 14:00 в събота.

Това е осмото поредно издание на доказано най-голямото фрийстайл събитие в България, което се реализира благодарение на Пампорово АД, Българо-американска кредитна банка, Port Bulgaria West, Monster Energy, магазини Контрабанда и др.

Facebook Comments