Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Единият изпълнител си е „оставил ръцете“ на пътя Смолян-Стойките

Единият от двамата изпълнители на пътя Смолян – Стойките си е „оставил ръцете“ на обекта.

Сега трябва да дойде да си отстрани недостатъците. Става въпрос за участъците, рехабилитирани от консорциум „АПП Лот 27“ на фирмите „Пътища Пловдив“ и „Агромах“ ЕООД. Защото тези, които „ИСА 2000“ направи, засега са перфектни.

Дефектите по отсечките на „АПП Лот 27“ са много по целия обект и са разнообразни по вид, въпреки че го въведоха в експлоатация само преди година и половина.

В асфалта вече са се образували дупки, на сума места има мрежовидни пукнатини, части от настилката са хлътнали. В продължение на километри са се образували пукнатини между асфалта и канавките и там настилката е започнала да се кърти. Почти целият банкет е компрометиран и си руши, особено в участъка от Чекичева вода до върха на прохода Превала. 

Интересно е защо нито една шахта в село Стойките не е направена както трябва и върху тях колата не може да мине гладко. Сякаш фирмата за първи път прави шахти, никой на света не е правил, няма технология, по която се правят, и въпросните шахти в Стойките са експериментални.

Вижда се, че не са покрити с асфалт, а с цимент. Тоест, поне веднъж са изрязвани и поправяни. Но и сегашният резултат не е за похвала. Некачественият цимент се рони, а колите се друсат като минават.

На въпрос към областния управител Недялко Славов дали дефектите ще бъдат отстранени, той заяви, че до изпълнителя вече са изпратени писма. „Обектът е в гаранционен срок. От Областно пътно управление щателно са обходили всички обекти, които са в гаранционен срок на територията на Смолянска област, не само този. Данните са изпратени в Агенция „Пътна инфраструктура“, откъдето те с писма са приканили съответните изпълнители да отстранят дефектите“, обясни Славов.

Правилото в такива случаи е, че ако изпълнителят откаже да се погрижи за своя обект, възложителят ще отстрани нередностите. Обаче с парите, които изпълнителят е внесъл като гаранция в банковата сметка на възложителя.

Facebook Comments