Екзотика от практиката на д-р Дариткова

Депутатът от Смолян д-р Даниела Дариткова е преглеждала деца при какви ли не обстоятелства. Тя е педиатър, общопрактикуващ лекар с дългогодишна практика. Но най-екзотичните прегледи е правила откак е депутат. Водили са й болни малчугани в Народното събрание, преслушвала е дете в кола пред парламента, отбивала е автомобила си от магистралата към София и е слагала малък пациент на капака, за да установи какво е заболяването му, за да предпише лечение.

Още когато за пръв път се появи на сцена пред смолянчани през 2009 г., кандидатирайки се за депутат, тя обеща, че няма да си смени телефона и няма да си остави пациентите.

И до днес държи на думата си. Тя се прибира в петък вечерта и работи активно в следващите три дни. Отговаря на всички повиквания. Хора, които са пътували с нея, разказват, че когато заговори по телефона за свой невръстен пациент, на чийто родител дава наставления как да се погрижи за здравето му, гласът й става много по-благ.

Днес, по време на празника в Златоград, група журналисти с изумление видяха как д-р Дариткова, облечена в родопска носия, влиза в офиса на ГЕРБ с малко момиченце и майка му, също в носия. Оказа се, че момиченцето се е разболяло и го водят на лекар.

Благодарности на майката, че разреши да направим няколко кадъра от необичайния медицински преглед.

Facebook Comments