Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Фирмата с ремонта на НДК за европредседателството ще прави пътя Средногорци-Рудозем 

Фирмата „Галчев Инженеринг“ ЕООД на Любомир и Марияна Галчеви, която ремонтира сградата на НДК за европредседателството ни, подписа договор с АПИ за пътя Средногорци – Рудозем.

В поръчката на Агенция „Пътна инфраструктура“ „Галчев инженеринг“ участва в консорциум „Рудозем ГФ 2016“ заедно с „Фармвил“ ЕАД – София.

Обединението е спечелило поръчката за реконструкция на 7 км от второкласния път между Средногорци и Рудозем с оферта за 8 909 940 лв. без ДДС.

На реконструкция по проекта подлежи отсечката от края на село Средногорци до град Рудозем. Предвиден е ремонт на 7 моста, изграждане на 10 подпорни стени, усилване на носимоспособността на настилката, подобряване на отводняването и др. Ремонтираният участък ще бъде с нови мантинели, хоризонтална и вертикална маркировка. Срокът за изпълнение на строителните работи е 16 месеца.

Досега „Галчев инженеринг“ няма изпълнен нито един обект в Смолянска област, а другата фирма в обединението „Фармвил“ е вписана като занимаваща се с търговия. Неин едноличен собственик е консултантското дружество „Аруна Адвайзъри“ООД.

Проектът за реконструкция на пътя Средногорци-Рудозем се финансира по трансграничната програма „INTERREG V-A Гърция-България 2014-2020 г.“ със съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет. Той се явява  подходен участък към бъдещия ГКПП Рудозем – Ксанти

На второ място в конкурса е класирана „Пътстройинженеринг“ АД – село Груево. Отстранени от участие в процедурата са „Трейс Груп Холд“ АД, „ИСА 2000“ ЕООД и „Пътища Пловдив“ АД.

Поръчката бе обявена на 14 април 2016 година. Договорът е сключен година и осем месеца по-късно след като са приключили поредицата обжалвания на процедурата.

Предложението на „Иса 2000“ е било на стойност 8 883 799 лв. без ДДС; на „Пътища Пловдив“ АД – 8 509 630; на „Пътстройинженеринг“ АД – 8 501 124 лв.

Причината да бъдат отстранени „ИСА 2000“ и „Пътища Пловдив“ е, че те са предложили оферти с повече от 20 на сто по-благоприятни от средната стойност на предложенията на останалите участници. От тях са поискани подробни писмени обосновки как се е стигнало до офериране на по-ниската цена, но обясненията им не са били приети от комисията в АПИ.

Facebook Comments