Георги Гривнев – рецидивист в кражби, е удушеният мъж край Смолян

Трупът на удушен мъж край Смолян, е на 41-годишният Георги Т. Г, е установила дактилоскопна експертиза, съобщават от Апелативната прокуратура в Пловдив.

При извършена аутопсия в болницата на гр. Смолян е установено, че смъртта на пострадалия е настъпила преди около 15 дни в резултат на асфиксия/задушаване/, след счупване на подезичната кост.

41-годишният Георги Гривнев доскоро е бил в затворническото общежитие „Герзовица“ край областния град, многократно осъждан за кражби.

Вещите лица са потвърдили, че се касае за насилствена смърт.

Припомняме, че на 15 април 2019 г., на разклон за с. Пещера и с. Турян край Смолян, в местността „Пещерско бърце“, в горист участък, е открит труп на мъж, скрит с клони от иглолистни дървета.

Тялото на смолянчанина било намерено от гъбар, който е подал сигнал на тел. 112. На мястото е пристигнала дежурна оперативна група от ОД на МВР-Смолян и от РУ на МВР-Смолян, като незабавно са започнали процесуални действия.

Извършен е бил оглед на местопроизшествието и трупа, назначена е била тройна съдебномедицинска експертиза.

Окръжна прокуратура-Смолян наблюдава досъдебно производство за извършено умишлено убийство – престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс.

По досъдебното производство продължават активните процесуално-следствени действия за установяване на извършителя на убийството.

В публикация на вестник „Отзвук“ Георги Тодоров Гривнев на 6-ти ноември 2011 г. е заснет да играе в затворнически театър. Пиесата е „Момче и вятър“ по едноименната българска народна приказка. А Гривнев е в ролята на кръчмарката.

Снимка: В-к „Отзвук“

Facebook Comments