Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Главният архитект на Смолян поиска съдействие от колегите си да променят града

Главният архитект на община Смолян Димитър Димов се срещнал днес с колегите си от областния град, за да обсъдят проблемите относно паркирането, Общия устройствен план (ОУП), визията на града и работата на експертните съвети. 

Той казал, че такива срещи е добре да се провеждат поне един път в месеца, каквато е практиката в други общини, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

„Знам какво ме е дразнило и ще направя всичко възможно да не се допуска. Искам да се активизираме, да бъдем реално действащи архитекти и обществеността да го усети. В работата си като главен архитект ще разчитам на вашата помощ. При всички големи проекти на община Смолян искам да има и вашето становище, за да почувстват и хората, че ние сме тези, които създават облика на този град”, казал арх. Димов на колегите си.

Той посочил, че вече се подобрява работата на експертните съвети, специалистите дават периодично становища, за да се нанесат корекции преди провеждането им, а от 14 обекта 9 вече са тръгнали.

Той обявил,  че е върната за преработване Екологичната оценка от  ОУП на Смолян, който до края на годината трябва да бъде приет.

Арх. Димов апелирал към колегите си добре да обсъдят този план, защото от всички тях зависи реализацията му. Той посочил още, че градът ни е налепен с некролози навсякъде и с реклами на фирми за бързи кредити, което го загрозява.

Заедно със зам.-кмета инж. Мариана Цекова обиколили Смолян и са набелязали конкретни мерки по тези въпроси.

„Беше обсъден и въпросът с паркирането. Инж. Цекова каза, че проектонаредбата  ще бъде представена на Общинския съвет и тя предвижда се създаването на синя зона“, се казва още в прессъобщението.

„Надявам се с ваша помощ  да променим града“, казал на колегите си  арх. Димов в края на срещата.

Facebook Comments