Хасковлия е задържан в опит да подкупи кмета на Неделино

60-годишният Митко Кирев от област Хасково е задържан вчера при опит да подкупи кмета на Неделино Боян Кехайов с 5000 лева, съобщи полицията в Смолян.

Пред градоначалника мъжът се представил за бизнесмен, проявяващ желание да изпълнява  поръчки в община Неделино. Заедно с него водел и 30-годишен приятел.

За да докаже, че е „стабилен“, оставил на бюрото му пачка с банкноти по 100 и по 50 лв.

След като разбрал какви са намеренията на предприемача кметът казал, че трябва да се консултира с юриста на общината. Докато траяла уж консултацията, Кехайов се обадил на шефа на районното да му изпрати полицейски екип.

В сайта на БТВ има клип, който показва как полиция извежда двама мъже от община Неделино.

Припомняме, че преди да бъде избран за кмет Боян Кехайов е работил в системата на МВР от 1999 г. Започнал е като оперативен работник по икономическа линия в РУП Ардино. Преминава през длъжностите началник група, шеф на управлението в града, след което става началник-сектор икономическа полиция в ОД на МВР Кърджали и после директор. Непосредствено преди да стане кмет е бил зам.-директор на областната дирекция в Кърджали със звание „комисар”.

Подробности по случая е обяснил кметът пред в-к „Отзвук“.

„Към 13,30 часа секретарката ми се обади и ми съобщи, че две лица искат да бъдат приети, не са от района, външни лица. Казали, че искат лично с мен да говорят. Представиха се като  Митко и Георги. Попитах ги по какъв въпрос са дошли в Неделино. Обясниха, че са много сериозни хора, занимават се със строителство на покриви и ремонти на хидроизолации. Казаха: „Дай ни някаква работа и да сключим договор“. Аз им отговорих, че в момента няма какво да се прави, имаме местни специалисти, които ги наемаме, ако се наложи. Казах им още да следят сайта на общината за обществени поръчки и да се явяват на тях. Те продължаваха да говорят, че са много стабилни, навсякъде, където ходили, били много доволни от тях. Казах им, че ако излезе нещо ще се чуем. Понечих да ги изпратя, но единият от тях се изправи и отново каза: „Ти не ни познаваш, но ние сме много стабилни хора“. Бръкна във вътрешния джоб на якето си и извади тесте с банкноти, неопаковани. Каза че това са 5000 лева за мен комисионна. Обясних им, че ще се обадя на юриста да измисли някакъв договор, но вместо на него, се обадих в полицията“.

Кметът още в понеделник се е обадил, че очаква да му предложат подкуп, защото е имал позвъняване по телефона, че идват и са му „приготвили нещо“. Кметът допълва, че са от хасковския край, но са се представили, че са от Стара Загора. Единият бил криминално проявен, другият – с чисто съдебно минало.

Снимка: Otzvuk.bg

Facebook Comments