Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Хванаха упоени с наркотик шофьори

Двама водачи, упоени с марихуана, хванаха в района на Чепеларе вчера, съобщиха от полицията.

Бързо производство е започнато срещу 41-годишен чепеларец с инициали А.А. за управление на автомобил под въздействието на наркотично вещество. При извършена полицейска проверка вчера около 11,40 часа в  Пампорово е установено, че той кара след употреба на тетрахидроканобинол /марихуана/. Мъжът е задържан за 24 часа.

28-годишен смолянчанин с инициали Н.Х. е спрян около 9,50 ч. също на Пампорово да кара упоен. Водачът е отказал кръвна проба. Задържан е за срок от 24 часа, работата  по случая продължава.

Управлението на автомобил след употреба на наркотични вещества или техни аналози е престъпление по чл. 343б ал.3 от НК, за което е предвидено наказание лишаване от свобода от една до три години и глоба от 500 до 1000 лева.

За първото шестмесечие на 2018 г. са установени 33 случая на управление на МПС под въздействието на наркотично вещество. Установени са и 168 случая на управление на автомобил след употреба на алкохол, като в 55 от тях концентрацията е била над 1.2 промила, съобщават от полицията.

В раницата на 29-годишен мъж от Куклен, обитаващ стая в хижа на Пампорово, е намерена бяла бучка с тегло 1,45 грама, реагирала на амфетамин.

Facebook Comments