Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Инфраструктурен проект за 6,6 млн. лв. спечели община Мадан

Инфраструктурен проект на стойност 6,6 млн. лева спечели община Мадан по Програмата за развитие на селските райони.

Той е за „Реконструкция и рехабилитация на улична мрежа на територията на община Мадан” и ще бъде финансиран с 5 498 667. 84 лв. без ДДС (6,6 млн. лв. с ДДС).
„Вчера в Държавен фонд „Земеделие“ подписах договор за отпускане на средствата, които ще бъдат използвани за изключително важни инфраструктурни дейности на територията на цялата община“, съобщи кметът на Мадан Фахри Молаисенов.
Предстои основна реконструкция и рехабилитация на част от общинската пътна мрежа. Повече от 14 км от общинските пътища в посока Върбински мост – Върбина – Студена – Боровина, Мадан – Равно нивище – Тънкото ще бъдат изцяло обновени, както и някои участъци в селата Средногорци, Лещак и Ловци-Чурка.
Ще бъдат изградени още предпазни огради, тротоари, а там, където е необходимо, трасетата ще бъдат укрепвани.

Предстои да бъде подобрено също и отводняването на пътищата посредством канавки и ремонт на шахтите, като също така ще бъде изградено телекомуникационно трасе за полагане на оптичен кабел.
По проекта е предвидена и рехабилитация на близо 10 км от уличното осветление, при което осветителните тела ще бъдат сменени с нови енергоспестяващи. Подмяната ще обхване участъци, преминаващи през урбанизираните територии на голяма част от града, продължавайки към селата Мъглища, Ловци, Митовска, Бориново, Шаренска, както и в териториите на селата Средногорци, Равнища, Леска, Буково, Букова поляна и Равно нивище.
Срокът за завършване на инвестицията е 36 месеца.
„С одобрението на проекта правим поредна голяма крачка в развитието на общината. При сегашната криза се опитваме да решаваме дългогодишни проблеми като кандидатстваме по всички възможни национални или европейски програми. Проектите са в почти всички сфери на обществения живот – инфраструктурни, екологични, в сферата на образованието, здравеопазването и т.н. Въпреки всички трудности по пътя, смятам че когато се работи със сърце в името на хората и тяхното добруване, нещата се случват“, е написал в своя фейсбук-профил градоначалникът на Мадан.

Facebook Comments