Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Откраднаха камбаната от параклис край Момчиловци

Открадната е камбаната от параклис край смолянското село Момчиловци, съобщи полицията.

Вчера в Районното управление на полицията в Смолян е получена жалба от 78-годишен жител на Момчиловци. В нея е посочено, че от камбанарията на параклиса „Свето Преображение Господне“, намиращи се в местността „Картола“, е извършена кражба на метална камбана с тегло 60 килограма.

Злодеянието е извършено  в периода от 16 часа на 24-ти октомври до 13,30 ч. на 24-ти октомври.

„Камбаната е направена от сплав, не е от един метал. Тя е дарена от хората, които са построили параклиса преди доста години. Доколкото зная, е закупена за 4 000 лева“, каза кметът на Момчиловци Сийка Суркова.

В селото са убедени, че крадците не са местни. Всички се питат що за хора са тези, които влизат с лоши намерения в храм, нямат ли страх от Господа, какво очакват да постигнат с такива пари.

„Ние държим параклисите отворени, за да може всеки да отиде там и да се помоли. Не мислим в посока как да ги пазим от злонамерени хора, не мислим как да ги обезопасяваме откъм кражба. Но се е случвало и преди да разбият каса в параклис . Преди време бяха откраднали цялата каса. И това са все външни хора“, заяви Суркова.

Жителите на Момчиловци много се надяват кражбата да бъде разкрита, извършителите да бъдат наказани и камбаната да се върне на мястото й непокътната.

Снимка: nikolay100.com

Facebook Comments