Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Изгоря къщата на любчанин след ремонт

До основи изгора къщата на любчанин два дни след като човекът приключил ремонта.

Домът на 53-годишния Сребрин Лилковски от доспатското село се запалила през нощта на 1 септември.
„Къщата не е нова, но собственикът й тъкмо я ремонтира. Преди два дни се прибра в София, където работи в строителството“, разказа кметът на Любча Веселин Минов. Огънят бил видян от негов съсед, чийто прозорец е обърнат в тази посока. Човекът събудил брат си, звъннали на телефон 112 за помощ, обадили се и на кмета.

„Пожарната дойде много бързо. Събраха се страшно много хора. Кой с маркучи, с подръчни средства, всеки помагаше с каквото може. Гасиха двете други къщи, които бяха засегнати, защото за тази вече беше късно. На съседите са им опожарени най-вече стрехите“, посочи кметът.

От полицията съобщават за изгоряла къща, дървена пристройка и навес към нея.

„Просто къщата на Сребрин много бързо е изгоряла, защото е с гредоред. Тя е на центъра, точно до кметството. Огънят беше обхванал и две съседни къщи, но ги спасиха. Гледаха най-напред тях да гасят, защото тази вече беше отишла. При нея нямаше какво да се спасява. Не се знае каква е причината за пожара. Съмняват се или за проблем с инсталацията, или за забравен включен ел. уред“, допълни Минов.

Той е благодарен на пожарната за бързото пристигане. Разстоянието до Любча е 10 км, а пожарната била там на 19-тата минута.

„Много ме зарадва това, че дойдоха страшно много народ да помагат, над 80 човека. Притекоха се много младежи, имаше и жени. Като се има предвид, че пожарът беше в най-мъртвото време, съм много благодарен за съпричастността на хората. Гасенето продължи до почти до сутринта“, допълни кметът.

Facebook Comments