Катастрофа до Петково е станала тази сутрин, има пострадал

Катастрофа е станала тази сутрин близо до смолянското село Петково с пострадал участник в движението. Ударили са се Фолксваген и баничарка. За кратко пътят между Момчиловци и Баните бе временно затворен. В момента участъкът е отворен за движение, като то се осъществява с повишено внимание в едната лента. На мястото има екип на Пътна полиция, която го регулира.

Екип на Пътна полиция е на мястото и вече пропускат колите в едната лента. Снимка: Младен Кацаров

„Пътно-транспортното произшествие е между два леки автомобила. Има пострадал гражданин, по първоначални данни със счупен крак. По тази причина извършваме оглед на местопроизшествието. Ще бъде образувано досъдебно производство за изясняване на механизма на възникване на ПТП. По първоначални данни единият автомобил е навлязъл в лентата за насрещно движение. Водачът на Фолксвагена е пострадал“, заяви ст. комисар Николай Димов – директор на ОДМВР – Смолян.

Преди малко официално от полицията за инцидента изпратиха прессъобщение: 

Катастрофата отблизо. Снимка: ОДМВР – Смолян

Тази сутрин, около 07:45, часа в РУ-Смолян е постъпил сигнал за възникнало пътнотранспортно произшествие на Републикански път III-863 в участък на 3 км. преди с. Петково в посока  гр. Смолян. Пристигналият на място екип на „Пътна полиция“ установил, че 46-годишен водач от гр. Смолян, управлявайки лек автомобил „Пежо-Партнер“, по първоначални данни, е навлязъл частично в насрещната пътна лента, при което се блъска в движещия се по нея автомобил „Фолксваген-Голф“, управляван от 45-годишен мъж от с. Малка Арда. Вследствие на удара е пострадал водачът на л.а. „Фолксваген“, той е с фрактура на ляв крак и охлузвания по тялото. Оказана му е помощ от екип на спешна медицинска помощ,  след което е транспортиран до МБАЛ „Братан Шукеров“- Смолян. В момента се извършва оглед на мястото на инцидента. Движението на моторни превозни средства в участъка е ограничено в едната пътна лента„.

Водеща снимка: Михаил Василев

error: Защитено Съдържание!